dilluns, 31 de març del 2014

LENTS DE CONTACTE I ADOLESCENTS: SÓN COMPATIBLES?




L'adolescència és una de les etapes més temudes pels pares, en què els fills viuen en un continu canvi físic, psíquic i social. En la seva recerca per crear la seva pròpia experiència vital, reclamen més llibertat i autogovern, encara que continuen amb certs matisos infantils. En aquest context, és aconsellable l'ús de Lents de Contacte?




PREOCUPATS PER LA SEVA IMATGE:

Durant l'adolescència, la imatge es converteix en quelcom transcendental per a ells. A més, ja no són nens, pel que són capaços d'assumir certes responsabilitats. Per això, és una etapa idònia per començar a utilitzar les Lents de Contacte.




 


 LLIBERTAT PER A ACTIVITATS 
FÍSIQUES:

Com que no tenen muntura, les Lents de Contacte no limiten la visió lateral o perifèrica, ampliant el camp visual. Per tant són ideals per a la pràctica esportiva o de qualsevol tipus d'activitat física, sempre que no estigui relacionada amb l'aigua. Llavors hauran de prendre alguna precaució, com, per exemple, l'ús d'ulleres de natació que siguin completament estanques, per evitar que les Lents de Contacte caiguin pel contacte amb l'aigua.



 

MANTENIMENT SENZILL:

El món de les Lents de Contacte s'ha desenvolupat tant que actualment el  manteniment que requereixen no ofereix cap tipus de complicació. Només necessiten un porta lents i una solució netejadora. A més, actualment hi ha al mercat les anomenades lents refusables, que poden ser de reemplaçament mensual, quinzenal o diari. Aquestes últimes no necessiten cap tipus de manteniment, ja que es rebutgen al final del dia.


QUALITAT DE VISIÓ:

Les Lents de Contacte proporcionen una visió més natural que les ulleres, ja que ofereixen una millor percepció de profunditat i un menor nivell de distorsions. I també s'eviten els reflexos tan molestos en la superfície de les lents.




SENSE RISCOS:

Utilitzar Lents de Contacte és molt segur si l'usuari respecta les indicacions del seu Òptic-Optometrista pel que fa a pautes de manteniment, reemplaçament i hores d'ús. D'aquesta manera, s'aconsegueixen minimitzar els riscos d'infeccions i altres problemes oculars.



 







Des d'Òptica Sisquella us volem recordar que les Lents de Contacte són un producte sanitari, i com a tal, han de comptar amb totes les garanties
sanitàries i d'adaptació. Per això aconsellem anar a l’Òptic-Optometrista
per comprar-les i
adaptar-les.






Font: Fundación Salud Visual.